ДЕНЬ ОККУПАЦИИ:
3
6
7
9
ДЕНЬ ОККУПАЦИИ:
3
6
7
9
В центре внимания
Кібератака на сервер Чорноморської телерадіокомпанії: нові подробиці
  12 августа 2019 16:24
|
  2094

Кібератака на сервер Чорноморської телерадіокомпанії: нові подробиці

Кібератака на сервер Чорноморської телерадіокомпанії: нові подробиці

Як повідомлялося раніше, в суботу, 3 серпня 2019 року відбулася кібератака на ефірний сервер української телерадіокомпанії «Чорноморка».

Команда ТРК доклала всіх зусиль для відновлення роботоздатності обладнання. Так, спільно з фахівцями Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України встановлено, що атака мала певний підготовчий період, оскільки одночасно були виведені з ладу всі ключові елементи управління ефіром, резервні копії та запасні інструменти. Зловмисники через шкідливе програмне забезпечення отримали контроль над серверним обладнанням телерадіокомпанії та вивели систему з ладу.

З метою локалізації кібератаки та усунення її негативних наслідків фахівцями ДКІБ СБУ здійснено практичні заходи, що дозволили припинити її негативний вплив на ефірний сервер телерадіокомпанії.

Наразі роботу Чорноморської телерадіокомпанії повністю відновлено. Спільно з фахівцями ДКІБ СБУ вживаються заходи щодо відновлення даних та більш надійного захисту серверного обладнання ТРК від стороннього незаконного втручання.

Нагадаємо, Чорноморська телерадіокомпанія працювала в Автономній Республіці Крим. Після окупації півострова Росією припинила свою трансляцію 3 березня 2014 року і переїхала до Києва. З 9 листопада 2014 року канал відновив мовлення зі супутника Астра 4а. Наразі ТРК повністю перейшла на власне мовлення.

Враховуючи той факт, що «Чорноморка» висвітлює теми російсько-української війни і вибудовує мости через створену російською пропагандою ментальну прірву між громадянами України – жителями Криму, Донбасу і вільної частини країни, немає сумнівів, що саме країна-агресор здійснила свою чергову хакерську атаку в інформаційній площині.

Читайте «Чорноморку» в Telegram та Facebook

© Черноморская телерадиокомпания, 2024Все права защищены