ДЕНЬ ОККУПАЦИИ:
3
7
0
1
ДЕНЬ ОККУПАЦИИ:
3
7
0
1
Блоги
Окуповане телебачення: про телеміст з Москвою на NewsOne
  12 июля 2019 13:42
|
  1283

Окуповане телебачення: про телеміст з Москвою на NewsOne

Окуповане телебачення: про телеміст з Москвою на NewsOne

12 липня мав відбутись телеміст між українським каналом NewsOne і російським «Россия-1» під символічною назвою «Надо поговорить». Але цього акту національного приниження не сталося. Ні, на телестудію NewsOne не увірвався спецназ СБУ, не заарештував працівників каналу і не вивіз їх в таємні тюрми (хоча мав би). Все набагато простіше – в понеділок під цим самим каналом зібрались небайдужі громадяни та мало його не рознесли. І лише тоді, після прямих погроз розправи й переляку за власне життя, власники каналу скасували телеміст з Москвою.

Страшно те, що комусь взагалі могло спасти на думку влаштувати телеміст з російським каналом (хоча якщо росіяни кажуть, що у нас «громадянська війна», то навіщо говорити з росіянами?). Страшно те, що СБУ, поліція та генпрокуратура ніяк не відреагували на це. Відреагували лише прості українці, пару сотень людей, яким не байдужа доля країни. Але особисто мене не шокує спроба «поговорить» з окупантом . Я не бачу ніякої різниці між тим, що лунає на цьому та інших («112 канал», «ТРК Україна», «Наш») каналах щодня і тим, що скажуть їх кремлівські хазяї. Мене шокує те, що ці канали вже 6 рік безперешкодно працюють і отруюють мізки українців під час війни.

Нам весь час повторювали, що агресія РФ проти України – це гібридна агресія. Перш за все ворог атакує нашу свідомість, наші сенси, і саме так хоче зламати волю до боротьби. Але чому ж тоді ці «гібридні» телеканали працюють і в прямому сенсі «бомбардують» медійне поле російською пропагандою? Влада весь час запевняла, що нам важко розгромити ворога на полі бою, і війна – задоволення не з дешевих. Так, армія забирає багато грошей, новий танк коштує декілька мільйонів доларів, новий літак – декілька десятків мільйонів доларів. А от скільки коштує закрити ці регіоналівські телеканали? Скільки коштує змусити органи влади виконувати свою роботу?

Деякі люди скажуть, що закрити NewsOne чи видання «Страна» не можна, адже це порушення «свободи слова». Тільки свобода слова закінчується там, де починається заперечення права моєї України на існування. Дозволяти антидержавні та українофобні випади під час війни – це не свобода слова, це диверсія та самогубство. І починати боротьбу з агресією росіян варто було б з закриття цих ватних помийок, адже вести боротьбу на фронті без спокійного тилу неможливо.

Інший аргумент, яким виправдовують жалюгідність нашої влади та існування таких каналів – це те, що «скаже Європа» в разі їх закриття, і створення «картинки для Кремля». Особисто мене мало цікавить, що скаже та сама ПАРЄ після повернення росіян туди. Про «картинку для Кремля» навіть коментувати не хочеться. Всі знають, що росіяни не шукають приводів чи провокацій – вони самі їх створюють. І якби їм було цікаво, вони б вже давно спалили NewsOn», чи дали б наказ ГРУ вбити когось з журналістів, щоб створити «картинку для Кремля». Ну і головне – хочеться подивитись на тих людей, яким на 6 році війни цікаво, що про Україну думає РФ. Мабуть, ці «потішні малороси» і досі живуть в інформаційному полі окупанта, і переживають за те, аби не образити «старшого брата».

Скасування цього телемосту можна назвати тактичною перемогою патріотичної громадськості. Але радіти рано. Ми не перемогли NewsOne. Навіть в цей момент, коли ви читаєте цю статтю, по цьому самому каналу та по декількох іншим в режимі «24 години на добу/7 днів на тиждень» транслюють антиукраїнську пропаганду, яка затьмарює розум наших громадян. Ми переможемо тоді, коли у цих каналів та видань заберуть ліцензію, пропагандисти будуть покарані, а «хрещений батько» цього всього, нешановний Медведчук, буде сидіти в тюрмі. А поки у нас не залишається іншого вибору, як виходити на акції протесту, і лякати цих українофобів на ТБ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Читайте «Чорноморку» в Telegram та Facebook

© Черноморская телерадиокомпания, 2024Все права защищены